Taipei, met je hoofd in de wolken!

Lieve allemaal,

Allereerst bedankt voor alle berichtjes!

We zitten nu op de luchthaven van Taipei te wachten op onze vlucht naar Sydney en hebben nog even de tijd om jullie te vertellen over onze laatste dagen in Tapei.

Zondag zijn we in de loop van de avond met de metro naar de Nightmarket geweest. Een ontzettend grote markt waar werkelijk alles te koop is! Vooral bij de eetstalletjes is het geweldig om te zien hoe op twee vierkante meter de halve aziatische keuken wordt bereid. De kleuren, maar vooral ook de geuren doen je steeds weer verbazen (en kokhalzen). Helaas regende het pijpestelen en zijn we op tijd weer teruggegaan naar hotel.

Gisterochtend begon met miezerregen en daarom hebben we uitgebreid het National Palace Museum bezocht. Het museum ligt op een prachtige locatie in de heuvels buiten de stad en de hoeveelheid aan voorwerpen is niet te tellen. Vooral de vleugel met gebruiksvoorwerpen is zeker de moeite van het bezoeken waard. In de avond klaarde het gelukkig op en hebben we gelopen en uitgebreid vegetarisch gegeten in de wijk Shilin.

Vanochtend hadden we een "valse start". We begonnen beiden met buikklachten. Dit weerhield ons er niet van om ons lange weekend Taipei af te sluiten "met ons hoofd in de wolken". Vanmiddag hebben we de metro genomen naar de andere kant van Taipei (wat op zich al een beproeving is) en zijn we op de bijna 500 meter hoge TAPEI 101 Tower geweest! Wow, wat gaaf! Zie de foto's voor het bewijsmateriaal.

Na het bezoek aan de toren zijn we terug naar het hotel gegaan om onze backpacks op te halen en hebben we de hoge snelheidstrein naar de luchthaven genomen. Tussendoor op het treinstation van Taoyuan ingecheckt voor onze vlucht naar Sydney (Bagage konden we achterlaten; wat een service van China Airlines), zodat we lekker hebben kunnen relaxen op de Airport.

En nu vliegen we over 1,5 uur naar Sydney. Ons Ozzie avontuur gaat eindelijk beginnen!!

Liefs, Jael en Erik

Reacties 7

Mick 04-10-2011 16:37

Heimweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee naar ??, ik wil het niet weten! ShiLin nightmarket, do I miss it :-( Dan Shui, Yang Ming Shan............ arghhhhhhhhh

Veel plezier in 'down under'!!!!

Greetzzzz,

Mick (??)

Arlo 04-10-2011 16:39

G-day!

Dat is nog eens een uitzicht! Ik word al misselijk van de foto!
(mooi detail; de opossum/buidelratje)

Goede vlucht naar down under en sterkte met de buikklachten, dat krijg je ook natuurlijk van dat vegetarische voedsel!

Groet!

Xavérie 04-10-2011 16:50

Het klinkt allemaal super! Ik moet alleen de foto tegoed houden voor thuis, want die kan ik op werk niet openen helaas..

Kusje op de delhibelly's!! Van wat ik heb gehoord ontkom je er niet aan.. Beetje Orisel en Norit?

Jackie en kids 04-10-2011 17:09

Heel veel plezier in sydney. Dikke knuffels van de kids en natuurlijk ook van mij.

Justine,Misu,Flory 04-10-2011 19:24

Wat leuk om jullie berichten te lezen en de foto"s te bekijken. Erg mooie foto"s trouwens, het enige is, draai aub de camera we krijgen hier een nekverrekking haha.
Jammer van de buikklachten, het eten zag er zo jaloersmakend lekker uit op de foto.
Well mates have fun down under xxx Justine, Misu, Flory

sabina 04-10-2011 20:03

hoi,

wat mooi allemaal. ben nu benieuwt hoe jullie het hebben in australie.
heel veel reis plezier verder.

liefs sab

Tom 07-10-2011 10:44

Over een ruime maand is het gedaan met jullie relaxtijd. Ik kom het met plezier 'verstoren'.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer