Siem Reap, Via onbewoonde eilanden naar Angkor!

Lieve allemaal,

Hier weer eens een bericht van ons uit het verre Azie!                                                                             We zitten nog steeds in het land van de Khmer en hebben na ons vorige bericht weer een hoop kilometers gemaakt. 

Na onze dagen in Phnom Penh zijn wij afgedaald naar het zuiden van Cambodja en hebben we een kleine week onze tijd aan de zuidkust doorgebracht. Na een aantal dagen strand op het heerlijke, rustige Otres Beach hebben we twee nachten op Koh Ta Kiev gezeten. Koh Ta Kiev is een klein (praktisch onbewoond) eiland in de Golf van Thailand op 45 minuten varen van het Cambodjaanse vaste land. We hadden hier het strand en het enige guesthouse bijna alleen voor onszelf! Jullie begrijpen dat wij na 3 dagen erg veel moeite hadden om weer in het bootje te stappen terug naar de bewoonde wereld.

Via Phnom Penh zijn wij met de bus doorgereisd naar Siem Reap, de toegangspoort tot de Angkor Wat Tempels! Voor Erik was het een weerdzien met een van de grootste en meest imposante religieuze bouwwerken ter wereld. Voor Jael was het een nieuwe, geweldige ervaring. De foto's in het foto album spreken voor zich.

Naast drie dagen 'tempelen' langs de talrijke tempels van Angkor, hebben we ook twee relaxte dagen aan het zwembad gehad en een kinderweeshuis bezocht! Via Australiers die we in Siem Reap hebben ontmoet hebben we een dagje meegekeken en gelopen in het COFCO Orphanage. Ondanks de trieste achtergrond die de meeste kinderen hebben is het geweldig om te zien hoe ze hier een 'tweede kans' krijgen, met een onderkomen, onderwijs, eten, maar vooral veel aandacht en liefde van de begeleiders en de vele toeristen die de kinderen (financieel) ondersteunen in de weg naar een beter leven.

Morgen reizen we weer naar Bangkok in Thailand. Komende zaterdag zullen we de ouders en broer van Erik van de luchthaven ophalen om vervolgens met z'n 5-en door te reizen naar Hua Hin. In deze stad aan de westkust van Thailand zullen we onze laatste week doorbrengen, alvorens we weer terugvliegen naar Nederland.

Maar zover is het nog laaaaaaang niet ... morgen eerst onze laatste lange etappe van deze vakantie naar Bangkok reizen en weer genieten van het heerlijke thaise eten.

Groeten en liefs,

Jael en Erik

Reacties 3

Ellis 17-01-2012 14:51

Lieve Jael en Erik,

Leuk om weer iets van jullie te horen. Ik kan niet wachten totdat ik jullie weer zie!! Geniet nog van jullie tijd in Thailand. Ik heb dankzij jullie verhalen weer genoeg reistips en nog meer inspiratie om weg te gaan.

Een hele dikke knuffel uit Nederland.

Justine 18-01-2012 13:25

Hoi,Hoi,
Prachtig daar, ik zou zeggen, vooral daar blijven tot het hier weer lente wordt. Geniet nog maar van de laatste 2 weken.
Justine

Tamara Omtzigt 24-01-2012 11:17

hoihoi, is het gezellig? Nog even en jullie mogen al jullie verhalen in beeld, geluid en live vertellen. Geniet nog met volle teugen lieverds en tot snel. XXxxx

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer