Hoi An, met nieuwe kleding door de regen!

Beste Allemaal,

Een week geleden zaten wij nog in Hanoi. In het hoge noorden waar het droog en gemiddeld 16 graden was. Inmiddels hebben wij alweer 1250 kilometer aan ons reistotaal toegevoegd en zijn wij nu halverwege Vietnam gekomen en miden in het begin van het regenseizoen beland. Dit betekent dat de temperatuur overdag 25 graden is, het klimaat weer vochtig is en het af en toe met bakken uit de hemel komt. Kortom we zijn weer in de subtropen!

In ons vorige bericht sloten wij af met onze laatste dag in Hanoi. Afgelopen zaterdagochtend zijn wij van Hanoi naar Hue gevlogen. In Hue zijn wij 3 dagen gebleven.  De eerste dag hebben we de oude citadel en de stad bekeken, de tweede dag is door de regen helaas in het water gevallen. De derde dag hebben we met een prive auto een aantal oude graftomben en pagodes in de omgeving van Hue bezocht.

Vanuit Hue hebben we de dagtrein naar Danang genomen en zijn we met de bus direct doorgereisd naar Hoi An. In Hoi An hebben we twee nachten geslapen en hebben we het oude historische stadje bezocht.
Jael heeft uitgebreid geshopt en nieuwe kleding op maat laten maken. Gisterenmiddag, 3 uur voor ons vertrek naar Nha Trang, was alles net op tijd klaar en kon Jael, met een nieuwe avondjurk, een rok, een Ao Dai (zoek dat maar  op het internet op) en nieuwe pumps direct door naar het station om vervolgens samen de nachttrein te nemen naar Nha Trang.

Een stop in Nha Trang stond eigenlijk niet in de planning, maar omdat de trein voor het traject Danang naar Muong Man al volledig was volgeboekt hebben we besloten om een tussenstop te maken in Nha trang. Ook hier hier is het afwisselend bewolkt met af en toe regen. Morgen reizen we vroeg in de ochtend weer door naar het zuiden, waar het weer beter wordt en we hopelijk een paar droge en zonnige dagen aan het strand kunnen hebben.

Liefs en groeten,

Erik en Jael

Reacties 6

Ellis 16-12-2011 09:53

Ha jael en Erik,
Meissie wat gaaf dat je kleren heb laten maken! Ben benieuwd.
Erik, laat jij ook nog wat op maat maken of is daarvoor geen plek meer on de rugzak? Ook hier komt het met bakken uit de lucht vallen en dat is ook wel de enige overeenkomst! Paar dagen strand lijkt me geweldig.
Wij gaan nu richting Düsseldorf voor een kerstmarkt in de regen.
Tijd gaat snel, maar ik heb het gevoel dat jullie al heel lang weg zijn.

Heel veel plezier,

Xx
Heel veel plezier.

Renee 16-12-2011 10:08

Hoi Eric en Jael,


Groetjes uit Kuala Lumpur en een fijne reis verder!


Renee en James ( Kanchanaburi )

Tom 16-12-2011 10:48

Moet ik nou weer jullie kant op om jullie spullen mee terug te zeulen?

Roos 16-12-2011 12:10

Lieve Jael en Erik,

Ik ben zo blond!!: al weken denk ik elke keer: hoe zou het met Jael en Erik gaan, plaatsen ze niks op hun blog of laten ze niks horen?? Moet ik alarm slaan..
Tot ik een bericht in mijn spambox zie over Vietnam, die ik er uit vis want alles wat met Vietnam te maken heeft wekt mijn interesse. Duh, dat was julie blog, totaal gemist de afgelopen weken! Telkens aangezien voor reclame van n reisbureau.. Heerlijk om de verhalen alsnog te lezen, veel herkenning natuurlijk en beetje heimwee ook. Regen ja in Vietnam, 1 van de grote overeenkomsten tussen Vietnam en NL. Gaan jullie nog naar het natuurpark dat ik had aangeraden?? Echt doen, dat vond ik het hoogtepunt van heel vietnam! krokodillenlake!

Heel veel plezier, doe de groeten aan de Vietnamesen van mij en geniet!
Hier gaat alles zijn gangetje!
xxxx, Roos

brigitte 16-12-2011 12:16

Hi Jael en Erik,

Zoals Ellis ook al zei, wij hebben regen, regen en oja ook nog eens regen. Ach met de kachel op 25 lijkt het net of we ook een beetje op reis zijn. Hahaha. Ben benieuwd naar je nieuwe kleren.

liefs Brigitte

Berni 17-12-2011 22:43

Hoi Erik en Jael,

Wat is het toch leuk om al jullie verhalen te lezen! En wat maken jullie ontzettend veel mee! Geweldig allemaal, dat kan niemand je meer afnemen. Nu liggen jullie hopelijk lekker in het zonnetje aan het strand, heerlijk. Merken jullie ook nog iets van kerstmis daar?
Wij zitten in de regen bij de kerstboom en dat is ook best gezellig. Alvast fijne feestdagen en tot de volgende keer!
Groet, Berni

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer