Hanoi, de stad van de duizenden brommers!

Lieve allemaal,

Jawel, ... het is gelukt! Eindelijk hebben we weer wat foto's kunnen uploaden op ons weblog. Ondanks dat bijna elk hotel in Vietnam Wifi heeft is de internetsnelheid van een zeer matige kwaliteit, waardoor het erg moeilijk is om grote fotobestanden te uploaden op onze reispagina.
Maar deze keer werkte het internet mee, dus na een lange radiostilte weer eens een bericht van ons vanuit Azie!

Voordat we naar Vietnam zijn gereisd hebben we na het afscheid van Tom in Bangkok nog ruim een week in Kanchanaburi gezeten. Naast een paar relaxdagen aan de rivier en een prachtige treinreis naar Nam Tok was het hoogtepunt in Kanchanaburi toch wel vrijwilligerswerk verrichten op het elephant sanctuary.
Wow!! Wat een geweldige ervaring was het werken met olifanten en wat een uniek project is Elephant's World, midden in de jungle van Kanchanaburi. De foto's op het blog spreken voor zich!

Momenteel zitten we in Hanoi. Tien dagen geleden begon onze reis door Vietnam ook in deze stad. Na een aantal dagen de stad te hebben verkend, hebben we twee dagen gevaren door Halong Bay. De eerste nacht geslapen op een 'Junk boot'  in de baai en de tweede nacht in een bungalow op een tropische strandje op een van de eilandjes.

Vervolgens zijn we met de nachttrein naar Lao Cai, aan de Chinese grens, gereden en hebben we twee dagen in Sapa gezeten. In Sapa hebben we de H'mong hilltribes bezocht en langs de rijstterassen aan de hoogste berg van Vietnam gehiked.

Vanochtend vroeg zijn we weer aangekomen in Hanoi en hebben we een rustdag gehad. Morgenmiddag vliegen we vanuit Hanoi naar Hue! Weg uit de hectiek van de stad met de duizende brommers en op zoek naar rust en cultuur in Unesco's werelderfgoed stadje Hue.

Liefs en groeten,

Jael en Erik

Reacties 4

Justine 09-12-2011 19:27

Oooo wat ben ik toch vreselijk jaloers! Alhoewel mij het zitten op die olifanten toch eng lijkt.
Prachtige foto's weer, die rotspartij bij Hanoi doet me denken aan Pirates of the Caribean. Misschien kom je captain Jack "Sparrow wel tegen.
Geniet er van xx Justine

Natalie 09-12-2011 21:29

Hi hi,
Nou ben ook jaloers hoor, wat een heerlijke verhalen om te lezen allemaal. geniet er lekker van de tijd vliegt vast voorbij. alvast fijne feestdagen en have fun. xxx naat

Ellis 10-12-2011 11:48

Lieve jael en Erik,

Wat leuk om weer wat te lezen. Wat een geweldig verhaal. Ik moet bekennen. Ik krijg ook zin om weer te gaan. Vooral het bezig zijn met de olifanten is een geweldige ervaring!! De foto's zijn geweldig. Wat een mooie natuur! Is Sinterklaas nog bij jullie langs geweest? Heel veel plezier en geniet nog van elkaar en de natuur.
X x van Ellis' en Jeroen

Karin 12-12-2011 18:01

Beste Jael (en Erik),

wat een fantastische reis. We zijn hier allemaal verschrikkelijk jaloers bij het KC. En we worden bijna bang dat je niet meer bij ons terug komt. Maar dat hopen we natuurlijk wel van harte! Misschien kun je ons een beetje geruststellen

Hartelijke groet,

Karin, en alle je andere KC-collega's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer