Chiang Mai, een rondje Thailand met de trein!

Lieve allemaal,

Terwijl het in Nederland al echt winter aan het worden is, zijn wij alweer vele warme kilometers verder gereisd door Thailand.

Ons laatste berichtje hebben wij gepost in Sukhothai waar Loi Kratong hebben gevierd. Na dit feest zijn wij samen met Tom naar Lampang gereisd. In Lampang hadden we een heerlijk guesthouse aan de rivier. We hebben een aantal dagen rustig aan gedaan. Lekker luieren in een hangmat, wat rondlopen in de stad, flaneren over de nachtmarkt, met een lokale bus de bergen in geweest en een olifantenpark bezocht. Lampang is niet zo gehaast als de meeste steden in Thailand en daarom bij uitstek geschikt om tot rust te komen.

Na Lampang zijn we doorgereist naar Chiang Mai. In Chiang Mai hebben wij een kleine week doorgebracht. Met z'n drieen zijn wij de Doi Suthep opgeweest en hebben we de tempel bezocht! Indrukwekkend! Uiteraard hebben we de nachtmarkten en de bazaar bezocht. Erik kreeg na twee dagen last van een voedselvergiftiging en heeft dus na 4 jaar geleden het het Phayathai ziekenhuis van binnen te hebben gezien ook de doktoren in het Ram ziekenhuis in Chiang Mai ontmoet!!!
De 3 dagen dat Erik op bed lag hebben Jael en Tom gezamelijk de stad bekeken. Verder heeft Jael zich lekker laten verwennen met een pedicure en massage en is Tom 90 kilometer gaan fietsen door de bergen van Chiang Mai (!!!).

Afgelopen zondagavond zijn wij wederom per trein vertrokken uit Chiang Mai en na een reis van 18 uur aangekomen in Bangkok. Tom was al een dag eerder naar Bangkok afgereisd en stond ons op het station op te wachten. In Bangkok hebben wij na 2 weken gezamelijk reizen afscheid genomen van Tom. Hij is maandag weer teruggevlogen naar Nederland, wij zijn doorgereisd naar Kanchanaburi, in het westen van Thailand!

Ook in Kanchanaburi hebben we weer een fijn guesthouse gevonden aan de rivier. De komende paar dagen gaan we de jungle in, watervallen bezoeken en twee dagen vrijwilligerswerk doen op een olifantenkamp, waar we ontzettend naar uitkijken. We vermaken ons dus ook in Thailand prima ...

Liefs en groeten,

Jael en Erik

Reacties 4

Claudia 23-11-2011 09:58

ooh wat heerlijk! ben jaloers
geniet er nog maar even heeeel erg goed van!!
tot snellll, groetjes Claudia

marie-louise 29-11-2011 14:52

Wat een belevenissen..
Geweldig om jullie zo te volgen.

Liefs mlouise

Tom 01-12-2011 12:52

Ter voorkoming van weemoed:
http://www.thaipage.ch/autor/stevens/kultur/toilette.php

brigitte 10-12-2011 11:47

Wow!!! Geweldige foto's. Geweldig om al die ervaringen op te doen.

liefs Brigitte

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer